Hva er rynker?

Rynker er en naturlig del av hudens aldring. Huden blir etter hvert tynnere og da mister man noe av hudens elastiske egenskaper. Hos alle mennesker skjer det en prosess hvor blodsirkulasjonen og ernæringen til huden blir dårligere og huden får skrukker og blir slappere. Personer med lys hud og med lite pigmenter er mer utsatt for rynker enn personer med mørk hud. Alle vil oppleve å få rynker, noen mer enn andre. Få voksne mennesker er helt rynkefri.

Hvorfor får vi rynker?

Røkere er mer utsatt for rynker enn ikke røykere, dette fordi røking ødelegger blodårene som ernærer huden. Røyking forårsaker særlig rynker og linjer rundt øynene og munnen. Foruten aldring og røyking er solstråler en viktig hudnedbrytende faktor. UVA og UVB strålene fra solen gjør at det blir forandringer i underhuden som igjen fører til at huden blir tynnere.

Hva kan gjøres?

Det finnes ulike metoder å fjerne rynker for å få en glatt hud. Laserbehandling, behandling med peeling, kirurgiske inngrep som ansiktsløft / facelift. Det finnes ulike rynkekremer på markedet . Noen virker, noen virker ikke. Vi mener vår antirynkekrem Erase 3-minutter er noe av det beste på markedet. Kirurgi og andre metoder er svært kostbart.

Beskytt deg selv mot solen ved å bruke høy solfaktor og ikke overdriv solingen for å unngå linjer i huden. Hvis man røyker bør man slutte med dette for å motvirke rynkedannelse. Ved å stumpe røyken vil man i tillegg til å trenere aldring av huden også få en sunnere helse. Et sunt kosthold er også viktig for å unngå skrukkete hud. Nyere forskning viser til at hvis man har et kosthold med mye raffinert sukker, kan dette ha en direkte innvirkning på rynker. Å drikke mye vann er sundt for huden og vil hjelpe deg med en sunn og glattere hud.

Trening holder blodsirkulasjonen i gang og vil gjøre at huden ser yngre og friskere ut. Søvn har også betydning for rynkene dine. Har man underskudd på søvn får man blå ringer og poser under øynene. Om dagen arbeider huden med å beskytte seg mot UV stråler, sol og forurensning. Om natten fylles kroppen med ny energi og gir huden tid til å fornye seg. Nok søvn gjør underverker for grov og ujevn hud.